Jak zbudować plac zabaw

Lighthouse Center® Poland, Czerwiec – Sierpień 2012

Był sobie niegdyś w centrum dolnośląskiej wsi Pobiedna zaniedbany plac zabaw.

Wspólnymi siłami pełni entuzjazmu mieszkańcy Lighthouse Center® Poland rozpoczęli prace na starym placu zabaw. Goście z całej Europy zostali zaproszeni do uczestnictwa w projekcie.

Każda nawet najmniejsza pomoc była mile widziana. Razem mogliśmy przenosić góry… lub przewozić taczki.

Brzydka pogoda nie przeszkodziła w realizacji projektu, ani też nie zepsuła dobrych nastrojów.

Plac budowy stał się centrum uwagi, gdzie zarówno młodsi i starsi chętnie pomagali w tworzeniu nowego placu zabaw i centrum wsi.

Po ponad dwóch miesiącach codziennej pracy na terenie budowy, w końcu nadszedł ten wielki dzień. Setki osób z niecierpliwością oczekiwały otwarcia.

A dzieci bawiły się długo i szczęśliwie…

Mieszkańcy Lighthouse Center® Poland są szczęśliwi mogąc przyczynić się do polepszenia życia ludzi z Pobiednej.

 

 Przeczytaj więcej o projekcie na stronie internetowej HSI bądź na blogu Plac Zabaw dla Pobiednej.

O nas

Plac zabaw został utworzony we współpracy ze wsią Pobiedna oraz Lighthouse Center® Poland (LCP), położonym około 2 km od centrum wsi.